"Чорний список" російських артистів переглянуть - Нищук
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

"Чорний список" російських артистів переглянуть - Нищук

"Чорний список" російських артистів переглянуть - Нищук
Джерело:  ТСН

Міжвідомча комісія переглядатиме списки заборонених в Україні російських діячів культури.

Про це заявив міністр культури України Євген Нищук в ефірі 1+1, повідомляє ONLINE.UA.

"Зараз у нас створена міжвідомча комісія, де за участю представників СБУ, працівників Нацради з питань телебачення і радіомовлення, професіоналів, експертів, представників медіакомпаній, в якій іде перегляд тих списків, які ще з тих часів, коли вони "скопом" пішли, де, ви знаєте, спочатку був той, хто підписався, а підписалися... ну ви знаєте, як там було. Після того можливо він нічого не говорив і їх (списки) очевидно необхідно переглядати", - зазначив Нищук.

Також міністр підкреслив, що з'явилися нові артисти, які не просто негативно висловлюються стосовно України, а й являють собою певну загрозу для безпеки нашої країни як висловлюваннями, так і діями.

Читайте також: Вакарчук висловився про "чорні списки" росіян

"Це знаходиться в площині і Ради національної безпеки і оборони, який виносить певні санкції або на 1 або на 3 роки, по-різному", – сказав міністр культури.

За словами Нищука, у Мінкульті є група людей, яка обробляє звернення щодо тих чи інших діячів культури і скеровує матеріали до СБУ.

"Так було щодо деяких співачок, які планували виступи в певних залах, і ці концерти було скасовано. Там було наведено конкретні факти того, що вони або були в анексованому Криму, або висловлювалися неодноразово проти української культури або української держави", - зазначив міністр.

І наостанок, Євген Нищук підкреслив, що виступає проти цензури, однак обмеження проти пропаганди вводити необхідно.

Як повідомляв ONLINE.UA, 24 грудня 2015 року Міністерство культури опублікувало розширений список людей, які "становлять загрозу для національної безпеки України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?