На Житомирщині викрили конвертцентр, який "відмив" 200 млн гривень
Категорія
Події
Дата публікації

На Житомирщині викрили конвертцентр, який "відмив" 200 млн гривень

На Житомирщині викрили конвертцентр, який "відмив" 200 млн гривень
Джерело:  ГПУ

На Житомирщині працівники прокуратури та податківці викрили конвертаційний центр, який «відмив» майже 200 млн гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прокуратуру області.

Слідством було встановлено, що зловмисники купували за готівку запчастини до спецтехніки (екскаватори для роботи у кар’єрах), відображаючи придбання з ознаками «ризику» від підприємств на території Дніпропетровської області, які входять до складу так званого конвертаційного центру, а в подальшому реалізовували їх реально діючим підприємствам Житомирщини.

Унаслідок незаконної діяльності, протягом 2016 року незаконно сформовано податковий кредит з податку на додану вартість десятьом підприємствам реального сектору економіки на суму понад 30 млн грн. Таким чином, через банківські установи було проконвертовано майже 200 млн грн.

Читайте також: У Насірова вдома знайшли дані про привласнення грошей, виділених урядом США на реформу ГПУ - ЗМІ

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та в автівках зловмисників та вилучили 109 печаток фіктивних підприємств, факсиміле, комп’ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію, а також 80 тис. грн.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на банківські рахунки фіктивних підприємств та фігурантів, причетних до злочинної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)) триває.

 Як повідомляв ONLINE.UA, народний депутат групи "Воля народу" і президент запорізького підприємства "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв має найбільші грошові заощадження — сумарний розмір його грошових активів по курсу 31 грудня 2016 року становить 825 399 645 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?