Військові США хочуть навчитись воювати с російськими танками
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові США хочуть навчитись воювати с російськими танками

Військові США хочуть навчитись воювати с російськими танками
Джерело:  Business Insider

Армія США залишила запит на пропозицію про укладення контракту на створення модифікації для військового автомобілю Humvees: його треба зробити схожим на російські танки Т-72, пише видання Business Insider, переклад статті якого зробив ONLINE.UA.

У запиті говориться, що модифікації допоможуть армії моделювати реалістичні сценарії бою у процесі навчання. У ньому також досить багато разів згадується MILES/TESS, з чого можна припустити, що фальшиві танки будуть, ймовірно, використовуватися для багатоцільової комплексної лазерної системи ураження цілей/системи моделювання бойових дій (Multiple Integrated Laser Engagement System/Tactical Engagement Simulation System) – військової версії лазертагу.

Танки Т-72, які вперше були побудовані Радянським Союзом, є одними з найбільш поширених танків у світі, і налічують 20 тисяч або близько того одиниць, побудованих з 1970-х років, за інформацією російських державних ЗМІ.

T-72 використовувались Росією, Україною, Сирією і навіть ІДІЛ, так що американські сили в якийсь момент досить вірогідно можуть зустрітися з ними на полі бою. З моменту свого створення в 1970-х роках Т-72 зазнали важких втрат в бою з танками американського виробництва «Абрамс». У 1991 році, наприклад, нинішній радник з національної безпеки генерал-лейтенант Герберт МакМастер очолив групу танків «Абрамс» в Іраку, які знищили 25 іракських танків (серед них багато Т-72), 16 бронетранспортерів і 30 вантажних автомобілів без єдиної втрати з боку США.

Читайте також: Путін зробив свій вибір, США час припиняти ігри з Росією - західні ЗМІ

Однак з того бою Т-72 були значно удосконалені. Їх можна часто побачити з вибухонебезпечними активними плитками на зовнішній броні. Ці плитки з вибуховими зарядами роблять їх більш стійкими до танкового вогню противника.

Оновлена версія Т-72, відома як Т-90, схожа на оригінал і наближається до рівня аналогу американському танку «Абрамс», згідно недавніх свідчень генерал-лейтенанта Джона М. Мюррея перед сенатською комісією у справах воєнних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?