Вчені: хорошими батьками народжуються, а не стають
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені: хорошими батьками народжуються, а не стають

Вчені: хорошими батьками народжуються, а не стають
Джерело:  Daily Mail

Вчені з Гарвардського університету провели дослідження та виявили, що деякі люди народжуються з геном виховання, а деякі дозволяють своїм дітям бути самостійними.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Як пише видання, раніше вчені вважали, що спосіб виховання у людини залежить від того, як він сам був вихований. У кого були уважні батьки, самі повинні були бути уважними батьками. Проте дослідження показало, що вміння бути хорошими батьками є вродженою ознакою.

Читайте також: Вчені назвали дієвий спосіб привчити себе до занять спортом

Дослідження вчені проводили на мишах - спостерігали за поведінкою самок і самців в кожній групі, з'ясовуючи, скільки часу у мишей йде на турботу для свого потомства. В результаті експерименту вчені дізналися, що групи мишей, які мали певний набір генів, краще дбали про своїх малюків.

Дослідники вважають, що результати дослідження транслюють поведінку людей. І в майбутньому планується провести дослідження на наявність подібного гена у людини, в результаті створивши ліки, які посилюватимуть інстинкти батьків.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені змогли відтворити зовнішній вигляд жінки, котра жила понад 13,5 тисяч років тому на території сучасного Таїланду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?