НАБУ розкрило схему розкрадання мільйонів доларів у справі Мартиненка
Категорія
Події
Дата публікації

НАБУ розкрило схему розкрадання мільйонів доларів у справі Мартиненка

НАБУ
НАБУ розкрило схему розкрадання мільйонів доларів у справі Мартиненка

Національне корупційне бюро України представило інфографіку того, як саме працювала корупційна схема у справі екс-депутата Миколи Мартиненка, котрий 20 квітня був затриманий за звинуваченнями в розтраті майна та створенні злочинної організації.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу бюро.

Читайте також: 10 фактів із життя Миколи Мартиненка

Провадження щодо завдання збитків «СхідГЗК» є абсолютним рекордсменом за обсягом комунікації з компетентними органами інших країн серед усіх проваджень, розслідуваних НАБУ. Від початку розслідування (в грудні 2015 року), детективи НАБУ скерували до 8 країн 16 запитів про міжнародну правову допомогу", - йдеться в повідомлені.

В НАБУ також підкреслили, что в ході розслідування вдалося встановити не тільки деталі корупційної схеми, в рамках якої було завдано державі шкоди на суму в $17,28 млн, але й те, на що саме витрачалися державні гроші.

Читайте також: САП проситиме для Мартиненка 300 млн гривень застави

"Як встановило слідство, з-поміж іншого, кошти витрачались на оренду нерухомості в країнах ЄС для потреб членів родини підозрюваних, сплату медичних послуг, та послуг адвокатів із захисту підозрюваного в іншій кримінальні справі, яку стосовно нього відкрила прокуратура Швейцарії", - додали в бюро.

Подивитися інфографіку у кращій якості можете тут.

Як повідомляв ONLINE.UA, Миколу Мартиненка затримали в рамках розслідування провадження щодо розкрадання коштів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Пізніше стало відомо про ще одне затримання у справі Мартиненка. За даними слідства, затриманий Сергій Перелома був координатором між ДП "СхідГЗК" та компанією-посередником.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?