Найбагатші українці: Порошенко опустився в рейтингу, лідирує Ахметов
Категорія
Політика
Дата публікації

Найбагатші українці: Порошенко опустився в рейтингу, лідирує Ахметов

Найбагатші українці: Порошенко опустився в рейтингу, лідирує Ахметов

Рейтинг 100 найбагатших людей України за підсумками минулого року знову очолив власник групи СКМ Рінат Ахметов, статки якого становили 2,2 мільярда доларів; президент України Петро Порошенко посідає десяте місце.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна", передає ONLINE.UA.

Так, за версією журналу "Фокус", президент України і власник Roshen Петро Порошенко, статки якого становили 589 млн доларів, змістився на десяте місце з восьмого.

"Згідно з рейтингом, як і рік тому, друге, третє і четверте місце посідають співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (по 1,2 млрд доларів), Віктор Пінчук (1,1 млрд доларів) відповідно. На п'яте місце з 10-го за підсумками 2016 року піднявся власник "Кернел Груп" Андрій Веревський (871 млн доларів), а власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк (738 млн доларів), який був на п'ятому місці в 2015 році, посів шосте місце", - пише агентство.

Також зазначається, що на сьоме місце з шостого змістився власник DCH Group Олександр Ярославський (734 млн доларів), а на восьме з 18-го піднявся власник Ferrexpo Костянтин Жеваго (635 млн доларів). Дев'яте місце надалі займає власник Group DF Дмитро Фірташ (623 млн доларів).

Читайте також: У список мільярдерів від Forbes потрапили 6 українців

Новими учасниками рейтингу стали: Валерій Хорошковський (20-те місце, 356 млн доларів), співвласник Імексбанку Леонід Клімов (71-ше місце, 75 млн доларів), голова і співвласник Крюківського вагонобудівного заводу Володимир Приходько (83-тє місце, 62 млн доларів).

Як повідомляв ONLINE.UA, олігарх Рінат Ахметов, який за станом на початок місяця був єдиним українцем, що входять в рейтинг найбагатших людей планети, випав з нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?