11 сигналів: дослідники відзвітували щодо пошуків позаземного життя
Категорія
Технології
Дата публікації

11 сигналів: дослідники відзвітували щодо пошуків позаземного життя

11 сигналів: дослідники відзвітували щодо пошуків позаземного життя
Джерело:  Breakthrough Listen

Дослідники міжнародного проекту Breakthrough Listen виявили 11 сигналів, що можуть бути імовірними проявами діяльності позаземних цивілізацій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт проекту.

Читайте також: У NASA зробили важливу заяву про позаземне життя в Сонячній системі

Участники проекту SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence, США) проаналізували кілька петабайт даних американських телескопів GBT і Lick Observatory's Automated Planet Finder, а також австралійського телескопу Parkes Radio Telescope.

В матеріалі відзначається, що штучні сигнали відмінні від природних товщиною смуги пропускання, спектральними закономірностями поведінки, пульсацією (модуляцією), наявністю широкосмугових спектрів з незвичайними характеристиками.

Вчені розробили алгоритми, що дозволяють розрізняти земні та позаземні сигнали, а також відстежити їх положення.

Дослідники стверджують, що вірогідність того, що якісь з 11 сигналів є свідченням існування інопланетних цивілізацій - мала, проте існує.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в NASA заявили про можливе існування життя на одному з супутників Сатурна Енцеладі і на супутнику Юпітера Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?