У Путіна відреагували на рішення Суду ООН щодо Меджлісу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на рішення Суду ООН щодо Меджлісу

У Путіна відреагували на рішення Суду ООН щодо Меджлісу
Джерело:  Еспресо

Речник президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи рішення Міжнародного суду ООН за позовом України, заявив, що в Росії не утискають кримськотатарські організації.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.

За його словами, громадські організації кримських татар можуть діяти в Росії без будь-яких обмежень, якщо мова йде не про екстремістські прояви.

Читайте також: Суд в Гаазі 12 травня вирішить подальшу долю позову України проти Росії - МЗС

Так, відповідаючи на питання щодо дозволу діяльності Меджлісу кримських татар, який раніше був визнаний в Росії екстремістською організацією, Пєсков сказав:

"Фактично ніяких обмежень для функціонування громадських організацій громадян Росії - кримських татар - немає, існують різні екстремістські прояви, екстремістські організації і, як і всюди в Росії, екстремістські прояви будуть переслідуватися за законом, а все, що не заборонено, воно дозволено - і громадська діяльність, і політична, і інша, тут ніяких проблем немає ".

Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародний суд ООН погодився на впровадження тимчасових заходів за позовом "Україна проти Росії" для захисту національних меншин в анексованому Криму. Суд, зокрема, зобов’язав Росію до винесення фінального рішення припинити утиски прав кримськотатарського народу на представництво їхніх інтересів, в тому числі шляхом діяльності Меджлісу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?