В ОБСЄ назвали намір бойовиків провести "військовий парад" 9 травня порушенням Мінських угод
Категорія
Події
Дата публікації

В ОБСЄ назвали намір бойовиків провести "військовий парад" 9 травня порушенням Мінських угод

В ОБСЄ назвали намір бойовиків провести "військовий парад" 9 травня порушенням Мінських угод

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що проведення бойовиками 9 травня «військових парадів» із залученням важкого озброєння буде порушенням Мінських угод.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Про це Хуг сказав на брифінгу в окупованому Донецьку, коментуючи заяви ватажків ДНР та ЛНР про те, що вони планують 9 травня провести військові паради за участю техніки.

Читайте також: Війна на Донбасі: бойовики продовжують порушувати "режим тиші"

"Не перший раз ми маємо справу з цим питанням. Я можу підтвердити, що так звана ЛНР поінформувала нас про свій намір порушити Мінську угоду. І ми вже звітували, що це озброєння (скупчення озброєння на аеродромі на південно-східній околиці Луганська - ред.) порушує Мінську угоду", - сказав Хуг.

За його словами, СММ ОБСЄ продовжуватиме і надалі у звітах заявляти, що розміщення озброєння на аеродромі на південно-східній околиці Луганська порушує Мінські угоди.

У звіті спостерігачів від 20 квітня йшлося, що 5 квітня СММ відзначала скупчення озброєння на аеродромі на південно-східній околиці окупованого Луганська, в тому числі 7 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), 17 гаубиць і 7 танків. 15 квітня в підконтрольних уряду районах було зафіксовано 6 РСЗВ біля Добропілля і 18 РСЗВ у Лимані, а також 17 квітня - 12 протитанкових гармат біля Сєвєродонецька.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 квітня бойовики так званих ДНР та ЛНР в черговий раз заблокували звільнення українських заручників, які утримуються на окупованих територіях Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?