В Одесі знайшли викрадача скульптури солдата Швейка
Категорія
Події
Дата публікації

В Одесі знайшли викрадача скульптури солдата Швейка

В Одесі знайшли викрадача скульптури солдата Швейка

В Одесі поліцейські затримали місцеву мешканку, яка викрала з фасаду пивної "Гамбрінус" міні-скульптуру чеському літературному герою — бравому солдату Швейку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУ НП в Одеській області.

"Завдяки оперативним діям співробітників кримінальної поліції Приморського відділу поліції в місті Одесі було затримано 30-річну місцеву мешканку за викрадення пам’ятника герою однойменної книги «солдату Швейку», що встановлений на стіні будівлі по вулиці Дерибасівській, 31", - говориться в повідомленні.

Читайте також: В Одесі четверо бандитів з битами відібрали у перехожого сумку з мільйоном

Затримана жінка пояснила, що викрадену бронзову фігуру хотіла в подальшому продати. Також поліцейські встановили, що правопорушниця раніше відбувала покарання за вчинення майнових злочинів.

По вказаному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 квітня, у День звільнення Одеси від німецько-фашистських військ, біля пам’ятника Невідомому матросу відбулися сутички між проукраїнськими активістами і людьми, які прийшли покласти квіти до монумента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?