АМКУ просить Мін'юст стягнути з "Газпрому" 172 мільярди гривень штрафу в примусовому порядку
Категорія
Економіка
Дата публікації

АМКУ просить Мін'юст стягнути з "Газпрому" 172 мільярди гривень штрафу в примусовому порядку

АМКУ просить Мін'юст стягнути з "Газпрому" 172 мільярди гривень штрафу в примусовому порядку

Антимонопольний комітет України звернувся до виконавчої служби Міністерства юстиції з проханням стягнути з російського «Газпрому» 172 млрд гривень штрафу й пені за зловживання монопольним становищем на вітчизняному ринку транзиту газу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави АМКУ Юрія Терентьєва.

"Заяву про відкриття виконавчого провадження по стягненню штрафу і пені з ПАТ "Газпром" направлено до Департаменту державноі виконавчої служби Міністерства Юстиції", - написав він, додавши фото відповідних документів.

Читайте також: Суд в Києві прийняв важливе рішення щодо "Газпрому"

Відповідно до опублікованої заяви, Комітет просить відкрити виконавче провадження, вжити заходів щодо вирішення Господарського суду Києва від 5 грудня 2016 року про примусове стягнення з «Газпрому» штрафу в 85,9 млрд грн, накладеного в січні 2016 року, і пені в розмірі 85,9 млрд грн за несвоєчасну сплату штрафу.

АМКУ просить виконавчу службу накласти арешт на майно та кошти «Газпрому», і оголосити заборону на його відчуження.

Як повідомляв ONLINE.UA, 27 березня "Нафтогаз України" подав позов проти Єврокомісії в Загальний суд Європейського суду справедливості з вимогою скасувати рішення про збільшення російським "Газпромом" потужностей газопроводу OPAL і нарощування обсягів прокачування газу по газопроводу "Північний потік".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?