Критично важливо: в МВФ пояснили вимогу проведення пенсійної реформи в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Критично важливо: в МВФ пояснили вимогу проведення пенсійної реформи в Україні

Критично важливо: в МВФ пояснили вимогу проведення пенсійної реформи в Україні

Проведення пенсійної реформи є критично важливим для продовження співпраці між Україною та МВФ.

Про це в рамках прес-конференції заявив директор європейського департаменту фонду Пол Томсен, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: Віце-прем'єр: Пенсійну реформу в Кабміні ще не бачили, тривають непрості дискусії

"Пенсії дуже-дуже низькі, їх реальний розмір був зменшений інфляцією. Є необхідність їх збільшення, але це повинно відбуватися паралельно з параметричними змінами у пенсійній системі, які дозволять відновити фінансову життєздатність. Таким чином, підвищення низького віку виходу на пенсію - критично важливо", - підкреслив Томсен.

Також він підкреслив, що в Україні дефіцит Пенсійного фонду - другий в світі за розміром щодо ВВП, та відзначив, що питання реформування пенсійної системи України обговорюється в контексті подальшої співпраці МВФ і України.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Мінфіну України Олександр Данилюк говорив, що є кілька ключових умов отримання траншу МВФ, серед яких ключова - саме проведення пенсійної реформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?