У МЗС прокоментували можливі переговори США і Росії по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС прокоментували можливі переговори США і Росії по Україні

У МЗС прокоментували можливі переговори США і Росії по Україні

Будь-які переговори США и Росії з питання українського майбутнього мають відбуватися за участі України.

Так заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль прокоментувала можливість переговорів представника Адміністрації президента США Дональда Трампа з помічником президента Росії Володимира Путіна Владиславом Сурковим, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: День Бабака: російський карикатурист жорстко висміяв сірого кардинала Путіна

Видання Buzzfeed News, посилаючись на інформацію двух європейських чиновников, розповсюдило інформацію щодо призначення Трампом спеціального посланника для безпосереднього спілкування з Сурковим. Відомо, що одним з обов'язків посланника буде введення переговорів щодо війни в Україні.

При цьому, відкриття дипломатичного каналу підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель, і обрання посланника буде контролювати держсекретар США Рекс Тіллерсон. "Жодних остаточних рішень ще не прийнято", - наголосило джерело.

Відзначимо, що в часи президентства Барака Обами між США та РФ дипломатичним посланником була помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд.

В той же час, в Україні наголосили, що проведення переговорів з українського питання має проходити за участі представників України.

"Буде багато залежати від особистості, по-перше, яка буде визначена комунікатором не тільки з Росією, а взагалі з Європою з боку адміністрації Трампа, оскільки зараз такої людини немає. Звичайно, що дуже багато буде залежати від того, який вони оберуть шлях комунікації. Я не можу сказати, що я завжди була фаном формату спілкування Нуланд-Сурков", - підкреслила Зеркаль.

"Мені здається, що будь-яке спілкування з приводу українського майбутнього має відбуватися із залученням України", - додала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про візит Владислава Суркова на територію окупованого Луганська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?