Суд Панами звільнив засновників Mossack Fonseca, підозрюваних у відмиванні грошей
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд Панами звільнив засновників Mossack Fonseca, підозрюваних у відмиванні грошей

Суд Панами звільнив засновників Mossack Fonseca, підозрюваних у відмиванні грошей
Джерело:  Reuters

Суд Панами звільнив під заставу засновників юридичної фірми Mossack Fonseca Юргена Мозак і Рамона Фонсека, затриманих раніше за звинуваченням у відмиванні грошей..

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Адвокат Гіллермін МакДональд розповів, що юристів відпустили під заставу в $500 тис. з кожного. За словами захисника, обидва підозрюваних співпрацювали зі слідством.

Ще один адвокат фірми Mossack Fonseca - Едісон Теано - залишається під вартою.

Читайте також: Десять мішків панамських документів викликали новий скандал

Нагадаємо, засновники Mossack Fonseca були затримані 11 лютого за звинуваченням у відмиванні грошей у справі про корупційний скандал в Бразилії. Перед цим обшуки пройшли в офісах Mossack Fonseca і вдома у засновників компанії. За даними слідства, компанія може бути визнана злочинною організацією, яка займалася приховуванням активів або грошей сумнівного походження.

Mossack Fonseca стала відома у зв'язку з так званим "Панамським архівом", який став основою для розслідування ICIJ і OCCRP. В ході розслідування було встановлено, що з фірмою, що займається реєстрацією офшорів, пов'язані десятки компаній, бізнесменів і політиків з різних країн світу, в тому числі з України, зокрема і президент Петро Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, одним з фігурантів офшорного скандалу виявився близький друг президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо також, що сам Путін, коментуючи скандал, насмішив весь світ заявою про те, що величезні гроші його друга були призначені на ввезення в Росію музичних інструментів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?