СБУ розповіла про провокації вандалів на звільненому Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ розповіла про провокації вандалів на звільненому Донбасі

СБУ розповіла про провокації вандалів на звільненому Донбасі

Бойовики так званої ДНР систематично намагаються дестабілізувати ситуацію на звільненому Донбасі, насамперед у населених пунктах поблизу лінії розмежування, вчиняючи акції вандалізму над могилами та пам’ятниками.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Донецької облдержадміністації.

"За вказівкою російських кураторів «пропагандисти» терористів намагаються створити передумови для розпалювання в Україні національної ворожнечі. Для цього вони організовують через свою агентуру проплачені акції вандалізму над могилами та пам’ятниками. Ці факти потім терористи використовують для штучного нагнітання ситуації та підтримки «страшних міфів» про українських націоналістів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Бойовики ЛНР знімають фільм про "ополченочку": з'явилося божевільне відео

За інформацією СБУ, активізація терористів відбудеться у першій половині травня, але "вже минулого тижня зафіксовано чотири факти вандалізму, інспіровані маріонетками Кремля". Зокрема, це - нанесення нацистської свастики на пам’ятник загиблим від обстрілів терористів мешканцям селища Сартана, вивішування у Слов’янську прапора так званої ДНР, осквернення нібито від імені представників національно-патріотичних об’єднань пам’ятника загиблим у період 1941-1945 рр. у Маріуполі та наруга над Державним прапором України у Покровську.

"Управління звертається до всіх громадян Донецької області з проханням виважено ставитись до подібних інспірованих акцій, усвідомлюючи справжні мотиви зловмисників. Просимо не піддаватись на провокації та сприяти правоохоронним органам у встановленні організаторів, посібників та виконавців протиправних дій", - підкреслили в СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Кремль зажадав від бойовиків так званих ДНР/ЛНР активізувати інформаційно-пропагандистську роботу на підконтрольних Україні територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?