У Молдові випустили на свободу скандального українського суддю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Молдові випустили на свободу скандального українського суддю

У Молдові випустили на свободу скандального українського суддю
Джерело:  Країна.ua

Скандально відомого  суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса, затриманого 1 березня в Кишиневі, в Молдові відпустили на свободу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Страну.

"В даний момент він вже тиждень перебуває на свободі. Молдавська влада його відпустила, бо закінчився термін його утримання під вартою. Це не означає, що по ньому відмовлено в екстрадиції, однак це означає, що в даний момент він на волі", - повідомило джерело видання в суддівських колах.

Читайте також: Нехай в Молдові і садять, тут вийде: мережа обговорює піймання судді Чауса

Джерело в НАБУ частково підтвердило цю інформацію.

"В даний момент Чаус знаходиться під домашнім арештом", - сказало співрозмовник видання.

Нагадаємо, Микола Чаус був викритий в отриманні великого хабара на своєму робочому місці. Пізніше під час обшуку в його будинку були виявлені скляні банки з 150 тисячами доларів, які були закопані в саду.

Пізніше стало відомо, що суддя скористався відсутністю рішення Верховної Ради на його арешт і втік. Проте 1 березня суддя був затриманий в Молдові. За словами молдавського антикорупційного прокурора, він сам здався правоохоронцям в Кишиневі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 березня в Кишиневі суд заарештував Чауса на 15 діб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?