Війна на Донбасі: Авдіївка лишається без світла, а росіяни відмовились допомогти з ремонтом
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: Авдіївка лишається без світла, а росіяни відмовились допомогти з ремонтом

Міністерство оборони України
Війна на Донбасі: Авдіївка лишається без світла, а росіяни відмовились допомогти з ремонтом

Мешканці міста Авдіївка на Донбасі вже третій день залишаються без електрики, що зникла внаслідок обстрілу бойовиків 20 квітня, а російська сторона у Спільному центрі з координації та контролю відмовилась надати гарантії безпеки для ремонтних бригад.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.

"За даними російської сторони СЦКК гарантії для проведення аварійно-відновлювальних робіт у кращому випадку будуть надані лише у понеділок 24 квітня цього року", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, українська сторона СЦКК констатувала, що внаслідок агресивних дій бойовиків так званої ДНР в ніч з 20 квітня було частково пошкоджено лінію електропередач "Макіївка-Авдіївський коксохімічний завод", що залишило частину Авдіївки без електропостачання.

Читайте також: Нічний обстріл Авдіївки: з'явилися фото наслідків

Для відновлення подачі електрики житловим кварталам міста систему енергозабезпечення на було переключено резервні фази, що призвело до перебоїв у роботі Донецької фільтрувальної станції та постійного відключення електроживлення у Авдіївці.

Разом з тим, у Міноборони повідомили, що наразі Донецька фільтрувальна станція функціонує без перебоїв, вода надходить до населення в штатному режимі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у штабі АТО повідомили про 25 обстрілів, які здійснили бойовики протягом 22 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?