Скрипка назвав історію з російськими пранкерами інформаційною атакою
Категорія
Культура
Дата публікації

Скрипка назвав історію з російськими пранкерами інформаційною атакою

Скрипка назвав історію з російськими пранкерами інформаційною атакою
Джерело:  online.ua

Український рок-музикант Олег Скрипка відреагував на розіграш російським пранкером "Лексусом", який подзвонив співаку та представився "міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Скрипки.

Скрипка назвав розіграш пранкерами "атакою на нього та на Україну".

"Учора для мене склався пазл істерії із насаджуванням в інформаційному полі країни теми "гетто". Зізнаюся, відчув деякі недолугості у мові "міністра", але не мав підтверджень цього. Тож розмовляв із умовним міністром з належною повагою. Але, відчуваючи підозри, записав розмову. "Міністр" випитував моє ставлення до РФ, розмірковував про заходи безпеки на Євробаченні, запитував мою думку щодо розвитку подій на Донбасі", - розповів Скрипка.

Читайте також: У МЗС Росії їдко відповіли на вислів Скрипки щодо "гетто для дебілів"
"Зрештою, запропонував увійти до складу громадської ради МВС, аби таким чином публічно обговорювати і вирішувати гострі питання мовної політики... Відчуття щодо витівки пранкера з’явилися пізніше, коли уважно прослухав запис. Звернув увагу на особливості мовлення і слабку поінформованість "Авакова". Мої друзі звернулися до справжнього заступника міністра МВС, який підтвердив ці побоювання. Таким чином переконався, що моїм співрозмовником був не пан Арсен Аваков. Хто це був і навіщо, можна тільки здогадуватися… Але вважаю цей телефонний пранк ланкою подій, спрямованих не суто проти мене. Радше – проти України. Із використанням болючих суспільних тем і насаджуванням від мого імені ідеологем, сказаних в іншому місці, в інший час і щодо іншої ситуації", - додав співак.
Скрипка додав, що подібні акції - це намагання не дати сформувати український простір в українському суспільстві.

"Це вже не перша інфоатака, зрежисована проти мене. Пам’ятаю у 2004 році, мені в уста вклали фразу про Донбас оточений колючим дротом. І тепер саме там – блокпости і війна. Тепер моделюється гетто. До цього залучені вже й телефонні хулігани. Ті самі, що пробивали захищені канали зв’язку, «розігруючи» Петра Порошенка, Реджепа Ердогана, Олександра Лукашенка чи Джона Маккейна. Українське суспільство розбурхують, змушують нас виправдовуватися, втрачати час на цькування один одного. Аби, зрештою, не дати українському світу мати гідні позиції в Україні. Такі, як французький світ має у Франції, чеський – у Чехії, литовський – у Литві, а російський – у РФ... Попри усе це, я вірю, що українці пишатимуться рідною мовою і культурою. Попри підступи ворогів і власну байдужість", - резюмував Скрипка.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олег Скрипка пояснив, що його слова про "гетто для дебілів", що не можуть вивчити українську, були використали для маніпуляцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?