На форум до окупованого Криму приїхали двоє "друзів Путіна" з Австрії
Категорія
Політика
Дата публікації

На форум до окупованого Криму приїхали двоє "друзів Путіна" з Австрії

На форум до окупованого Криму приїхали двоє "друзів Путіна" з Австрії

До окупованого Криму для участі в так званому "Ялтинському міжнародному економічному форумі" взяли участь лише двоє з п'яти анонсованих учасників від Австрії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду, котра цитує посольство України в Австрії.

"Замість п'яти поїхали двоє: Йоганнес Гюбнер (нижня палата парламенту) та Ганс-Йорг Йеневайн (верхня палата)", - розповіли дипломати.

Обидва політики належать до ультраправої Австрійської партії свободи, яка у січні уклала договір про співпрацю з правлячою у РФ партією "Єдина Росія".

Читайте також: Невідомий патріот включив в окупованому Криму гімн України: опубліковано відео

Гюбнер неодноразово був в Криму до того, зокрема, був присутній на так званому "референдумі" в березні 2014 року. Він має статус персони нон грата в Україні. Йеневайн відвідує Крим вперше.

Імена трьох австрійців, які відмовилися від участі в Ялтинському форумі, не уточнюються, але відомо, що серед них є два віце-мери австрійських міст, а також ще один депутат. Раніше повідомлялося, що всі вони є членами Австрійської партії свободи.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посольство України в Австрії звернулося з офіційною нотою до австрійського МЗС через візит кількох австрійських політиків до окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?