Опубліковано рейтинг найбільш безпечних міст світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Опубліковано рейтинг найбільш безпечних міст світу

Опубліковано рейтинг найбільш безпечних міст світу
Джерело:  numbeo.com

В мережі опубліковано рейтинг найбільш безпечних міст світу, на вершину котрого потрапила столиця Об’єднаних Арабських Еміратів, місто Абу-Дабі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The National.

Рейтинг в якому представлені 288 міст, складений складено за рівнем злочинності та кількості насильницьких злочинів.

Серед найбільш безпечних міст світу опинилися Мюнхен (Німеччина), Тайбей (Тайвань), Базель (Швейцарія), Доха (Катар), Сінгапур та Цюріх (Швейцарія).

Читайте також: Україна виявилася останньою з країн Європи в цікавому рейтингу

Згідно з методикою їх розрахунку рейтингу, місто вважається безпечним, якщо рівень злочинності в нього нижче 20 балів, для Абу-Дабі цей індекс становить 14,4 бали.

За даними поліції міста, в ньому на 100 тисяч жителів в 2011 році припадало 119,8 злочину. У 2013 році цифра знизилася до 110,2, а в 2015-му — до 83,8.

Віце-прем'єр та міністр внутрішніх справ ОАЕ Шейх Саїф бін Зайед заявив, що в країні зафіксовано найнижчий рівень насильницьких злочинів у світі. Найбільш частими правопорушеннями в ОАЕ є недотримання правил дорожнього руху, дрібні крадіжки, шахрайство та кіберзлочини.

Інші випадки пов'язані з сексуальним насильством, проституцією, вживанням алкоголю та публічними проявами любові, що заборонено в країні.

Низький рівень злочинності, на думку укладачів рейтингу, у містах, які набрали від 20 до 40 балів. У цю категорію потрапили, наприклад, Берн (Швейцарія), Гонконг (Китай) та Мінськ – білоруську столицю визнано найбільш безпечним містом в СНД — в загальному рейтингу він зайняв 28-е місце.

Найбілш небезпечним містом на планеті визнана столиця Венесуели Каракас, де рівень злочинності перевищує 80 балів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україну було визнано однією з найбільш небезпечних країн світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?