У Авакова уточнили наслідки підриву машини ОБСЄ
Категорія
Події
Дата публікації

У Авакова уточнили наслідки підриву машини ОБСЄ

У Авакова уточнили наслідки підриву машини ОБСЄ

Внаслідок підриву на міні автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Луганській області загинув громадянин Великої Британії, а громадянка Німеччини отримала контузію.

Про це заявив радник голови МВД Арсена Авакова, народний депутат Антон Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.

"В результаті вибуху міни на окупованій території України в Луганській області загинув співробітник місії ОБСЄ, громадянин Великобританії Джозеф Стоун. Також в результаті вибуху була контужена громадянка Німеччини Іва Гнелін. За наявною інформацією, вона доставлена в лікарню міста Луганська і їй надана медична допомога", - зазначив він.

Також Геращенко підкреслив, що трагедія сталася на окупованій частині території України, тому наші правоохоронні органи не будуть допущені до проведення об'єктивного розслідування.

Читайте також: Порошенко відреагував на підрив авто спостерігачів ОБСЄ

"Станом на зараз відомо, що одна з двох машин місії ОБСЄ зачепила колесом узбіччя дороги, після чого стався вибух. Очевидно, що співробітники місії ОБСЄ стали жертвами тотального мінування терористами доріг на окупованій частині України. Які природно не поставили в місцях, в яких буває миротворча місія ОБСЄ, табличку "Обережно міни!" - додав він.

Геращенко резюмував, що не здивується, якщо у випадку доступу до розслідування трагедії співробітників місії ОБСЄ може виявитися так, що громадянин Великої Британії був убитий міною, випущеною на якомусь російському військовому заводі пару років тому.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 квітня, близько 10 ранку, під час здійснення патрулювання біля Луганська підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. В результаті інциденту один співробітник ОБСЄ загинув, ще двоє отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що загиблий спостерігач був громадянином США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?