Стало відомо, про що говоритимуть Лавров і Могеріні в Москві
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, про що говоритимуть Лавров і Могеріні в Москві

Стало відомо, про що говоритимуть Лавров і Могеріні в Москві
Джерело:  МЗС РФ

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні здійснить 24 квітня свій перший офіційний візит до Москви, де заплановане спілкування із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

Зазначається, що Могеріні відвідає столицю Росії на запрошення Лаврова. В ході переговорів вони розглянуть ключові аспекти двосторонніх відносин, а також актуальні питання міжнародного порядку денного. У числі міжнародних тем в ході переговорів планується обговорити ситуацію в Україні, Західних Балканах, у Сирії, Іраку, Лівії, хід реалізації Спільного всеосяжного плану дій по врегулюванню ситуації навколо іранської ядерної програми.

Читайте також: Генсек ОБСЄ їде до Москви обговорювати ситуацію на Донбасі

"Українська криза залишається в центрі наших розбіжностей з Євросоюзом. Сподіваємося, що ЄС припинить ігнорувати завзяте ухилення Києва від виконання своєї частини зобов'язань по реалізації Мінських угод, перш за все в сфері політичного врегулювання, зверне увагу на прояви агресивного націоналізму, порушення свободи слова і прав журналістів в Україні", - зазначили в МЗС Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Держдеп США у зв’язку з підривом автомобіля СММ ОБСЄ в Луганській області та загибеллю спостерігача, закликав Росію використовувати вплив на бойовиків для того, щоб місія могла провести повне, прозоре і своєчасне розслідування трагічного інциденту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?