У Криму затриманий окупантами українець оголосив сухе голодування
Категорія
Події
Дата публікації

У Криму затриманий окупантами українець оголосив сухе голодування

У Криму затриманий окупантами українець оголосив сухе голодування

В Криму українець Андрій Лугін, якого окупанти утримують в Сімферопольському СІЗО, оголосив про те, що з 24 квітня розпочинає сухе голодування, виступаючи проти етапування до Росії та нав’язування громадянства РФ.

Про це заявив адвокат Едем Семедляєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook юриста.

"Сьогодні на мою адресу надійшло звернення від громадянина України, засудженого Лугіна А. А., який утримується в Сімферопольському СІЗО. 26 квітня його планують етапувати на материк для відбування покарання. Від безвиході із завтрашнього дня він оголошує сухе голодування", - написав він.

Читайте також: Порошенко розповів, хто поверне Крим Україні

Адвокат також зазначив, що його українські колеги подали низку заяв, але поки що жодних результатів немає.

Крім того, Семедляєв оприлюднив заяву Лугіна, в якій той зазначає, що Росія понад три роки незаконно утримує його під своєю юрисдикцією та проти його бажання визнає його громадянином РФ.


Андрій Лугін. Фото: Facebook/Едем Семедляєв

Лугін вимагає припинити практику нав'язування йому громадянства РФ і негайно вирішити питання про його передачу в Україну.

Зазначимо, що, як слідує із заяви українця, Лугін був засуджений українською владою ще до анексії півострова, а тому вимагає передати його Україні для подальшого відбування покарання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше окупанти в Криму відмовилися виконувати припис Міжнародного суду ООН, що зобов'язав їх розблокувати діяльність кримськотатарського Меджлісу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?