Учені зафіксували новий атмосферний феномен, який назвали Стівом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені зафіксували новий атмосферний феномен, який назвали Стівом

Учені зафіксували новий атмосферний феномен, який назвали Стівом
Джерело:  ABC

Науковці та фотографи зафіксували невідомий досі атмосферний феномен, якому тимчасово дали назву Стів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC.

Зараз дослідженням цього явища займаються вчені з канадського Університету у Калгарі. Вони одразу спростували інформацію спостерігачів про те, що побачене ними світло у небі є протонною дугою.

Для того, щоб проаналізувати феномен, науковці використали супутникову місію Європейського Космічного Агентства (Swarm), яка займається вивченням магнітного поля Землі. Один зі супутників пролетів крізь це світло та зафіксував там температуру 3 тисячі °C на відстані 300 км над поверхнею планети. При цьому ця смуга світла шириною 25 км складається з газу, який пересувається значно швидше, ніж його навколишнє середовище, його швидкість - 6 км/сек.

Читайте також: Хаббл сфотографував сяйво навколо Урана: NASA опублікувало відео

За словами вчених, незважаючи на те, що про цей феномен ще мало чого відомо, вони впевнені, що насправді це природне явище з'являється у небі часто, проте його не помічають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?