Безвіз для України: проект постанови внесений до порядку денного послів ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвіз для України: проект постанови внесений до порядку денного послів ЄС

Безвіз для України:  проект постанови внесений до порядку денного послів ЄС
Джерело:  consilium.europa.eu

Комітет постійних представників Євросоюзу (COREPER) 26 квітня розгляне питання безвізового режиму для України – воно значиться в порядку денному зустрічі послів ЄС на цей день.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Ради ЄС.

У переліку проектів, які розглядатиме COREPER, зазначено "регламент Європарламенту і Ради ЄС, що вносить зміни до регламенту про перелік третіх країн, чиї громадяни при перетині зовнішніх кордонів потребують віз, і країн, чиї громадяни звільняються від такої вимоги (Україна)".

Читайте також: Радощі безвіза: стало відомо, як він спрацював для Грузії

Після того, як безвіз буде схвалено послами ЄС, його має затвердити Рада Євросоюзу. Очікується, що це станеться орієнтовно 11 травня.

Наступним кроком буде підписання і публікація рішення в Офіційному журналі ЄС і за 20 днів після публікації безвіз набуде фактичної чинності. Орієнтовно це станеться 11 червня.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 квітня 2017 року Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?