У ПАРЄ вимагають відставки президента асамблеї через його поїздку до Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

У ПАРЄ вимагають відставки президента асамблеї через його поїздку до Сирії

У ПАРЄ вимагають відставки президента асамблеї через його поїздку до Сирії

Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи офіційно оприлюднили вимогу про відставку президента ПАРЄ Педро Аграмунта через його візит до Сирії разом з депутатами Держдуми РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

"Серйозні помилки вимагають серйозної відповіді. Ми закликаємо вас подати у відставку", - заявив представник групи Соціалістів Мішель Ніколетті.

Німець Аксель Фішер, глава групи ЄНП, до якої належить Аграмунт, приєднався до претензій та заявив про недовіру Аграмунту.

"Якби мій син приніс такі вибачення, я би його не вибачив", - додав нідерландський депутат Пітер Омциг (ЄНП).

Читайте також: У Європі ухвалили важливу резолюцію щодо ув’язнених в Росії українців

Сам Аграмунт, відкриваючи весняну сесію ПАРЄ, зробив офіційну заяву щодо своєї поїздки до Сирії, сказавши, що під час візиту разом з російськими депутатами він не представляв асамблею, а лише себе як іспанського депутата.

"Ця поїздка в жодному разі не має розглядатися і використовуватися для підриву авторитету асамблеї", - заявив він.

Він зазначив, що не підтримує дії сирійського президента Башара Асада, з яким зустрічався в Дамаску.

"Керівництво Сирії причетне до серйозних порушень прав людини... Асамблея неодноразово ухвалювала рішення із засудженням дій Сирії, і я підтримую всі ці рішення", - заявив президент ПАРЄ.

В ПАРЄ немає передбаченої процедури імпічменту та відставки президента. Педро Аграмунт, користуючись цим, кілька разів спробував продовжити засідання. Однак депутати заблокували дискусію і один за одним виступали з вимогою, щоб Аграмунт негайно припинив виконувати повноваження.

Також детально про ситуацію в ПАРЄ розповів член української делегації в ПАРЄ, народний депутат Борислав Береза.

"Від президента вимагають трьох речей: припинити проводити сесію ПАРЄ, тому що він не користується довірою депутатів, друге - провести громадські слухання, щоб він відзвітував щодо своїх вчинків та чому він їх вчинив, третє - ініціювати його відставку, точніше, щоб він сам відмовився від своєї посади, бо механізму імпічменту президента ПАРЄ не існує", - заявив Борислав Береза.

Він додав, що Петро Аграмунт зруйнував свою політичну репутацію після поїздки до Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?