МВФ вважає судову реформу в Україні "слабкою ланкою"
Категорія
Політика
Дата публікації

МВФ вважає судову реформу в Україні "слабкою ланкою"

МВФ вважає судову реформу в Україні "слабкою ланкою"
Джерело:  LB.ua

Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше заявив, що українська судова система є неефективною.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лівий берег.

"Система судочинства сьогодні може вважатися найслабшою ланкою", - сказав Ваше в інтерв'ю виданню.

Читайте також: Данилюк розповів про умови отримання нового траншу МВФ

При цьому представник МВФ додав, що Національне антикорупційне бюро і Антикорупційна прокуратура проводять ефективну діяльність.

"По деяких справах вже висуваються звинувачення. Але більшість з цих справ вмирає в судах. Система судочинства неефективна і вражена грибком корупції. І вже всім, в тому числі громадянському суспільству, очевидно, що не вистачає критично важливого елемента - антикорупційних судів. Ми підтримуємо як створення, так і початок їх діяльності. Інші міжнародні партнери України це підтримують також", - заявив Ваше.

Він також наголосив на необхідності посилення розслідувальної функції НАБУ, в тому числі отримання ним права на незалежне прослуховування.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Міжнародному валютному фонді наголошували, що проведення пенсійної реформи є критично важливим для продовження співпраці між Україною та МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?