Підрив спостерігачів ОБСЄ: у Меркель заявили про "відповідальність Росії"
Категорія
Події
Дата публікації

Підрив спостерігачів ОБСЄ: у Меркель заявили про "відповідальність Росії"

Підрив спостерігачів ОБСЄ: у Меркель заявили про "відповідальність Росії"
Джерело:  Укрінформ

У Німеччині сподіваються на швидке розслідування загибелі спостерігача Спеціальної моніторингової місії ОБСЕ і поранення двох її співробітників, що сталися внаслідок підриву авто неподалік від Луганська.

Про це заявив представник німецького уряду Георг Штрайтер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Федеральний уряд чекає від російського керівництва, що воно вживатиме негайних заходів для з'ясування обставин інциденту і покарання відповідальних", - заявив представник Меркель.

Також він додав, що "особлива відповідальність лежить на підтриманих Росією сепаратистах, які протизаконно і насильно окупували частини української території.

Читайте також: У Росії відповіли на заклик США вплинути на бойовиків на Донбасі

За словами офіційного представника МЗС Німеччини Мартіна Шефера, важливо прояснити, чи був той інцидент трагічною випадковістю, чи за ним стоїть щось більше.

Він також звернув увагу на те, що трагедія сталася на контрольованій сепаратистами території, недалеко від Луганська, "що покладає особливу відповідальність на усіх, хто підтримує сепаратистів, тих, хто сидить в Москві".

Дипломат підкреслив, що Німеччина підтримує важливу роботу СММ, яка багато зробила для того, щоб не дати цьому жорстокому конфлікту перетворитися на відкриту війну, і дуже зацікавлена в продовженні роботи місії.

Крім того, у Берліні визнають, що "буде нелегко" говорити про скликання нової зустрічі в Нормандському форматі, але для цього слід докласти усіх можливих політичних та дипломатичних зусиль.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 квітня автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підірвався, ймовірно, на міні. В результаті вибуху загинув один спостерігач, ще двоє отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?