Юрко Космина - 25 квітня в проекті "ЛІТЕРАТУРА. ONLINE.UA" (відео)
Категорія
Культура
Дата публікації

Юрко Космина - 25 квітня в проекті "ЛІТЕРАТУРА. ONLINE.UA" (відео)

Юрко Космина - 25 квітня в проекті "ЛІТЕРАТУРА. ONLINE.UA" (відео)
Джерело:  online.ua

25 квітня о 20:00 поет, політичний сатирик Юрко Космина виступив у студії ONLINE.UA у рамках проекту "ЛІТЕРАТУРА. ONLINE.UA".

Юрко Космина народився 1981 року в російському Ставрополі. Провівши дитинство на білоруській Гомельщині та в українському Запоріжжі, з 1998 року осів у Києві.

Освіту здобував в Інституті журналістики КНУ ім. Шевченка, та хоч до отримання диплому й не довчився, за роки журналістської кар'єри встиг побувати головним редактором трьох столичних видань (друкований тижневик “Бізнес і політика”, сайти “Інтернет-РЕПОРТЕР” та “Дуся”), редактором відділу політики щоденної газети “Вечірні Вісті” й шеф-редактором одного реаліті-шоу (“Що по телеку?”, ICTV).

У журналістській діяльності віддає перевагу політичній сатирі. В 2003 році став лауреатом всеукраїнської сатиричної премії “Золота ратиця”. Немало років провів у редакції саркастичного сайту “Обком”. Був сценаристом програм “Утеодин” та “#@)₴?$0” Майкла Щура. У різні роки вів сатиричні рубрики у “Вечірніх вістях”, газеті “День” та на сайті “Трибуна”. Продовжив рубричну традицію й на сайті LB.ua, де зараз працює політичним оглядачем.

Всерйоз узявся за віршування лише в 32 роки, під час Майдану, та за доволі недовгий термін відвоював собі окрему політсатиричну нішу на українському поетичному Олімпі. Переможець кількох слемів, учасник фестивалів “Країна мрій”, “Книжковий арсенал”, “Київські лаври”, “Бандерштат” та ін. У 2015-му році з “Думою про дельфіна” переміг у 3-му міжнародному конкурсі “STOP цензурі” в категорії “Вірш”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?