Маріупольський суд заочно засудив бойовика, який підірвав двох бійців Нацгвардії
Категорія
Події
Дата публікації

Маріупольський суд заочно засудив бойовика, який підірвав двох бійців Нацгвардії

Маріупольський суд заочно засудив бойовика, який підірвав двох бійців Нацгвардії
Джерело:  ГПУ

Орджонікідзевський районний суд Маріуполя оголосив вирок бойовику ДНР, який восени 2014 року зчинив вибух на блокпосту в околицях міста, внаслідок чого загинуло двоє бійців Нацгвардії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Генеральної прокуратури України.

Читайте також: Агітатори бойовиків: два херсонця отримали по 6 років за розповсюдження газети

Проте засудження відбулося заочно, оскільки обвинувачений переховується.

"15 років позбавлення волі з конфіскацією майна 24.04.2017 призначено Орджонікідзевським районним судом м. Маріуполя Донецької області громадянину, який у складі терористичної організації «ДНР» сприяв Російській Федерації у веденні агресивної війни проти України, а також вчинив терористичний акт", - сказано в заяві.

"В судовому засіданні доведено, що зазначений громадянин 01.11.2014, будучи учасником терористичної організації "ДНР", діючи за попередньою змовою з представниками спецслужб Російської Федерації та учасниками диверсійно-розвідувальної групи "Сват", терористичної організації "ДНР", незаконно виготовив вибуховий пристрій, розмістив його в автомобілі "ІЖ-2515" та із застосуванням якого, 02.11.2014 вчинив терористичний акт у вигляді вибуху на блокпосту сил антитерористичної операції (м. Маріуполь), що спричинило загибель двох військовослужбовців Національної гвардії України та тілесні ушкодження двом особам", - повідомили в Генпрокуратурі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 31 березня у Слов’янську оголосили жорсткий вирок для посібника бойовиків так званої ДНР: жінка працювала корегувальницею вогню та отримала за свої злочини 8 років ув'язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?