Велика Британія готова завдати превентивного ядерного удару в разі потреби - Міноборони
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія готова завдати превентивного ядерного удару в разі потреби - Міноборони

Велика Британія готова завдати превентивного ядерного удару в разі потреби - Міноборони
Джерело:  The Independent

В уряді Великої Британії вважають, що ядерна зброя може бути використана для завдання превентивного удару по потенційному ворогу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

Читайте також: У Британії зробили різку заяву щодо дій Росії в Сирії

Міністр оборони Британії Майкл Феллон заявив, що прем'єр "у виняткових обставинах" може віддати наказ про використання балістичних ракет Trident, навіть якщо самій країні не загрожуватиме ядерна атака.
Коментар Феллона став відповіддю на заклик опонента з Лейбористської партії, лідера політичної сили Джеремі Корбіна "досягти без'ядерного світу", пише видання.
"У найбільш виняткових обставинах ми не можемо виключати застосування ядерної зброї в якості першого удару", - сказав Феллон.
При цьому він не став уточнювати, про які саме виняткові обставини йдеться.
"Весь сенс стримуючого фактора полягає у тому, що він лишає невизначеність для того, хто розглядає використання ядерної зброї проти іншої країні", - зазначив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці лютого президент США Дональд Трамп заявив про намір домогтися лідерства своєї країни у сфері ядерної зброї, при цьому домагаючись вигідних домовленостей з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?