У Трампа пропонують скоротити фінансову допомогу Україні - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Трампа пропонують скоротити фінансову допомогу Україні - ЗМІ

У Трампа пропонують скоротити фінансову допомогу Україні - ЗМІ

Уряд США має намір суттєво скоротити фінансову допомогу Україні через лінії організації USAID: мова йде про понад 60-відсоткове скорочення - з 570 мільйонів до 177 мільйонів доларів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду", що цитує видання Foreign Policy, в розпорядженні якого опинився проект бюджетного документу на 2018 рік.

Читайте також: У США змінили ставлення до постачань зброї Україні: адреса Трампа звучать гучні звинувачення

Видання зазначає, що обіцянка президента Дональда Трампа дотримуватися політики "Америка понад усе" включає план щодо значного скорочення допомоги країнам, що розвиваються, і об’єднання USAID з Державним департаментом.
Оприлюднена у березні адміністрацією США пропозиція щодо бюджету передбачала скорочення на третину допомоги країнам, що розвиваються, проте містила замало подробиць.

Згідно з 15-сторінковим бюджетним документом Держдепартаменту, отриманим Foreign Policy, перегляд бюджету включає перенаправлення грошей з програми допомоги на розвиток у програму, яка тісно пов’язана з цілями національної безпеки.
Деякі скорочення стосуватимуться країн, які вважаються стратегічно важливими, пише видання. Наприклад, зовнішню допомогу Україні, яка направлена на заохочення політичних і економічних реформ, пропонується скоротити на 68,8%. Проект передбачає скорочення фінансування до 177 млн. 880 тис. із раніше запланованих майже 571 млн. доларів.
Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор за президентсва Джорджа Буша, коментуючи документ, заявив, що однією з головних цілей політики США в Україні протягом багатьох років було заохочувати їх рухатися в напрямку європейських інституцій.
"Це в наших інтересах,щоби вони рухалися не в бік російських інституцій", - сказав він.

Проте, видання зазначає, що Конгрес може не підтримати усі скорочення бюджету. Так, сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем впішов далі і оголосив бюджет Трампа мертвонародженим.

Як повідомляв ONLINE.UA, 7 квітня стало відомо, що у Конгресі США зареєстрували законопроект про надання Україні допомоги в забезпеченні кібербезпеки в умовах російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?