США звинуватили Росію у постачанні зброї бойовикам "Талібану" в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

США звинуватили Росію у постачанні зброї бойовикам "Талібану" в Афганістані

США звинуватили Росію у постачанні зброї бойовикам "Талібану" в Афганістані
Джерело:  Reuters

Командуючий контингентом США в Афганістані генерал Джон Ніколсон заявив, що Росія забезпечує озброєнням членів радикального ісламістського руху "Талібан" в Афганістані.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Ніколсон зробив таку заяву під час візиту міністра оборони США Джеймса Меттіса до Афганістану. Відповідаючи на запитання журналістів, чи надає Росія допомогу талібам, зокрема, зброю, Ніколсон сказав: "Так, я не спростовую цього".

Читайте також: Путін починає боротьбу зі США ще на одному фронті - західні ЗМІ

Зазначається, що Росія раніше заперечувала надання будь-якої матеріальної допомоги або зброї талібам, проте РФ підтримує зв’язки з офіційними представниками "Талібану", щоб "підштовхнути їх до мирних переговорів".

Однак високопоставлений військовий чиновник США, посилаючись на дані розвідки, підтвердив постачання Росією грошової та збройної підтримки талібам. За його словами, поставки зброї прискорилися в останні 18 місяців.

Міністр оборони США в свою чергу під час виступу в Кабулі заявив, що будь-яка зброя, яка потрапляє до Афганістану з інших країн, є порушенням міжнародного права.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 квітня бойовики руху "Талібан" напали на військову базу в Мазарі-Шаріфа в Афганістані, в результаті чого загинуло 150 військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?