Український піаніст зіграв проникливу композицію у Чорнобильській зоні
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Український піаніст зіграв проникливу композицію у Чорнобильській зоні

Український піаніст зіграв проникливу композицію у Чорнобильській зоні
Джерело:  YouTube

Український піаніст-віртуоз та композитор Євген Хмара проникливо виконав авторську композицію Nocturne в Чорнобильській зоні відчуження.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на YouTube-канал музиканта.

За словами Хмари, ідея створення композиції в нього виникла перед тогорічними роковинами трагедії.

"Композиція називається Nocturne, вона увійшла до мого третього студійного альбому White piano. Саме з думками про подію, що сталася, 30 років тому і створювалася дана мелодія. Вона була записана рік тому, до 30-ої, ювілейної роковини вибуху на Чорнобильській АЕС. Ідея створення даного ролика свідчить про наступне: "НІКОЛИ ЗНОВУ!" - це яскравий приклад того, на що здатна всього одна людина, на повну зміну всій історії людства", - зазначив музикант.

"У місті дуже видно, як природа бере гору і щоб ми не творили, не створювали, не намагалися убити природу, все одно природа переможе. Я вперше був в зоні відчуження і найстрашніше – це бачити напівзруйновані будинки і коли усвідомлюєш масштаб трагедії, одну справу бачити все на картинках, а інше, своїми очима – це дуже вражає, особливий дух, атмосфера до мурашок. Ми повинні зрозуміти одне, від того, що ми робимо сьогодні, залежатиме наше завтра, завтра наших дітей і наступного покоління. Це вже сталося, час повернути назад неможливо, але побувавши хоч одного разу на цій території, повністю усвідомити, зрозуміти і не допустити – НІКОЛИ ЗНОВУ!", - додав Хмара.

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня 2017 року виповнюється 31 рік, як відбулася наймасштабніша техногенна катастрофа за весь час використання атомної енергетики - аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше фіналіст шоу "Україна має талант-4" піаніст-віртуоз і композитор Євген Хмара під час візиту на Мальту заграв державний гімн України в Соборі святого Іоана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?