Британський есмінець зайшов у Чорне море: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський есмінець зайшов у Чорне море: з'явилися фото

Британський есмінець зайшов у Чорне море: з'явилися фото
Джерело:  The Sun

Корабель ВМФ Великої Британії пройшов протоку Босфор у Туреччині і взяв курс у води Чорного моря.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на британське видання The Sun.

Читайте також: Велика Британія готова завдати превентивного ядерного удару в разі потреби - Міноборони

Як припускає видання, есмінець HMS Daring наблизиться до морських кордонів Росії у відповідь на провокаційний прохід російського "Адмірала Кузнєцова" водами Ла-Маншу декілька місяців тому.

Згідно з повідомленням "Інформаційного спротиву", есмінець належить до класу ескадрених міноносців типу 45 (type 45 destroyer).

Цей військовий корабель належить до покоління найбільших і найпотужніших есмінців з елементами ППО, побудованими для ВМС Великобританії і є кістяком плану "Перспективних сил 2020".

Озброєння корабля складається з: 114-мм артилерійської установки Mark 8 Mod.1, двох 20-мм зеніток Mark 15 Phalanx CIWS і двох 30-мм ЗАУ Oerlikon KCB, ЗРК PAAMS (УВП Sylver: 48 ЗУР "Астер-15" радіусом до 30 км або "Астер-30" радіусом до 120 км), систем протичовнового і протиторпедного захисту, авіаційної групи у складі вертольоту Lynx HMA8 або Merlin HM1, РЛС дальнього виявлення повітряних і надводних цілей S1850 і багатофункціональної РЛС Sampson.
Також на есмінці можуть розміщуватися ракети "Гарпун" (AGM/RGM/UGM-84 дальність польоту до 280 км) або "Томагавк" (дальність до 2 500 км).

Як повідомляв ONLINE.UA, у Великій Британії російський авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" обізвали "кораблем ганьби" і пообіцяли уважно за ним стежити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?