Росія відповіла США на звинувачення у постачанні зброї бойовикам в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія відповіла США на звинувачення у постачанні зброї бойовикам в Афганістані

Росія відповіла США на звинувачення у постачанні зброї бойовикам в Афганістані

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія непричетна до постачання зброї бойовикам радикального угрупування "Талібан" в Афганістані, як про це стверджують у США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.

 "Непрофесійні заяви, нічим не обґрунтовані", - заявив російський міністр на прес-конференції в Москві, коментуючи слова командувача американським контингентом в Афганістані Джона Ніколсона, який звинуватив Росію в тому, що вона озброює екстремістів.

Читайте також: У Росії відповіли на заклик США вплинути на бойовиків на Донбасі

За словами Лаврова, у США немає доказів, що підтверджують це звинувачення.

"Я переконаний, що ті, хто в Сполучених Штатах отримують гроші за те, щоб надавати керівництву достовірну розвідувальну інформацію, прекрасно знають, що це брехливі твердження", - сказав він.

Голова МЗС припустив, що якщо це звинувачення не пов'язане з непрофесіоналізмом, то воно спрямоване на відволікання уваги "від якихось задумів стосовно зміни курсу сирійського врегулювання".

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 квітня бойовики руху "Талібан" напали на військову базу в Мазарі-Шаріфа в Афганістані, в результаті чого загинуло 150 військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?