Активісти показали "глибоку прірву" під Посольством РФ: опублікован 3D-малюнок
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Активісти показали "глибоку прірву" під Посольством РФ: опублікован 3D-малюнок

Активісти показали "глибоку прірву" під Посольством РФ: опублікован 3D-малюнок

Сьогодні, 25 квітня, активісти з громадської організації КримSOS створили під стінами посольства Російської Федерації 3D-малюнок-інсталяцію, який нагадує глибоку і туманну прірву. Таким чином проходить підготовка до традиційної щомісячної акції "Де Ервін?".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Цей малюнок символізує роботу репресивної машини РФ, яка безпідставно кидає людські життя до "глибокої прірви". Туман же — свідома бездіяльність у пошуку зниклих безвісти людей у Криму, серед яких велика кількість кримських татар.

Читайте також: Джамала проти "Новоросії" - Financial Times про поразку Москви

Для максимально точного сприйняття та реалізації техніки "3D-проекція" активісти складуть невелику гірку з реальних каменів, які також матимуть символічний зміст. На кожному з камінців будуть написані імена усіх зниклих. Вони стануть символом тягаря невідомості, переживань та болю, які відчувають родичі та близькі.

Нагадаємо, акція "Де Ервін?" у підтримку кримського татарина Ервіна Ібрагімова, який зник у Криму в травні 2016 року, вперше відбулася 25 липня минулого року. Відтоді вона щомісяця проводиться активістами громадських організацій, кримськими татарами і небайдужими українцями. Вони звертаються до влади РФ з питанням про місцезнаходження зниклих кримчан і вимагають розслідування зникнень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?