ONUKA, Вакарчук, Dakh Daughters, Alloise, Карпа та інші зірки підтримують День Вуличної Музики
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

ONUKA, Вакарчук, Dakh Daughters, Alloise, Карпа та інші зірки підтримують День Вуличної Музики

ONUKA, Вакарчук, Dakh Daughters, Alloise, Карпа та інші зірки підтримують День Вуличної Музики
Джерело:  online.ua

20 травня в Україні вчетверте відбудеться День Вуличної Музики. З 10 міст в 2014 році свято виросло в 4 рази і в 2017 році День Вуличної Музики охопить 40 українських міст.

У 2017 році до Дня Вуличної Музики в Україні приєдналось 20 нових міст: Бориспіль, Новоград-Волинський, Ромни, Канів, Лохвиця, Суми, Олександрія, Охтирка, Гадяч, Прилуки, Сміла, Острог, Кропивницький, Полтава, Кам’янське, Ватутіно, Купянськ, Городище, Новгородівка, а також Сєвєродонецьк. Щотижня на адресу організаторів надходять листи від охочих приєднатися до свята у своєму населеному пункті. З року в рік змінюються організатори у Львові, а в Одесі цьогоріч їх взагалі немає.

День Вуличної Музики – волонтерський проект, який в Україні започаткувала і досі курує неприбуткова громадська організація “Логістичний Штаб”. В 2014 році фестиваль підтримали Ірена Карпа (гурт Qarpa) та Святослав Вакарчук з Денисом Дудком (Океан Ельзи), які прийшли виступати на Пейзажну алею на рівні з іншими музикантами професіоналами та аматорами і цим привернули додаткову увагу до події. Щороку все більше зірок шоу-бізнесу приходить подивитися, як відбувається наймузичніший день року, а деякі з них приймають запрошення команди ДВМ на виступ.

В третю суботу травня відома співачка Alloise виступить на одній з головних музичних локацій Дня Вуличної Музики, вдруге візьме участь у фестивалі джазова співачка Мар’яна Головко. Спеціальний сюрприз готує співачка Христина Соловій. На виступ до Києва також прилетить Ірена Карпа, яка наразі займає посаду Першого секретаря з питань культури України в Парижі. На святі можна буде знову почути гурт Ray Band, Дмитра Побережного та багатьох інших музикантів, які проявили себе на різних талант-шоу від “X-фактор” до “Голос країни”.

24 квітня команда Дня Вуличної Музики запустила власну краудфандингову платформу для збору коштів на проведення фестивалю. Відомі музиканти вже надали в підтримку фестивалю особисті речі, диски з автографами та інші подарунки благодійникам, які фондуватимуть кошти в День Вуличної Музики.

Серед зіркових подарунків: вінок від ONUKA з кліпу VIDLIK, вінілові платівки “Брюссель” з підписом Святослава Вакарчука, диск гурту Океан Ельзи “Найкраще” з автографом, пластик з робочого барабану Дениса Глініна, на якому писався альбом ОЕ “Без меж”, книжки Ірени Карпи, диски з автографами від Qarpa, Dakh Daughters, Христини Соловій, Правиця гуртів Familia Perkalaba, Sri-ланка, “Хамерман знищує віруси”, “Без обмежень”, Epolets, від литовського гурту Biplan, футболка, книга та диск від Вагоновожатых. Також можна буде обрати щось на свій смак серед мерчу від Дня Вуличної Музики, отримати персональну музичну відеолистівку-подяку від Богдана Кутєпова, сходити на каву з командою Дня Вуличної Музики, з Іреною Карпою або потрапити на репетицію гурту Правиця.

Добровільна пожертва на підтримку фестивалю стартуватиме від 10 гривень. Кожен охочий зможе фондувати будь-яку комфортну суму та обрати подарунок на сайті www.streetmusic.com.ua, натиснувши кнопку “Допоможи проекту”. Впродовж літа всі благодійники отримають по пошті свої подарунки.

Три роки поспіль День Вуличної Музики проводився на голому ентузіазмі. Поки менші міста підтримує і часто фінансує міська влада, київська команда змушена не лише продовжувати шукати кошти на проведення фестивалю, але і проходити дев'ять кіл пекла, щоб отримати всі необхідні дозволи та розпорядження у міста. З 2016 року голови Шевченківського та Подільского районів Олег Гаряга та Валентин Мондриївський почали активно допомагати фестивалю, за що команда Дня Вуличної Музики їм безмежно вдячна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?