В МінТОТ розповіли, за яких умов відновлять електропостачання окупованих районів Луганської області
Категорія
Економіка
Дата публікації

В МінТОТ розповіли, за яких умов відновлять електропостачання окупованих районів Луганської області

В МінТОТ розповіли, за яких умов відновлять електропостачання окупованих районів Луганської області

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Юрій Гримчак заявив, що поставки електроенергії на неконтрольовані території Луганської області  будуть відновлені, коли бойовики ЛНР повернуть захоплені підприємства.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське радіо.

За його словами, відключення окремих районів Луганської області від електропостачання безпосередньо пов'язано із захопленням підприємств бойовиками ЛНР.

«У зв'язку з тим, що були захоплені підприємства, Радою нацбезпеки були зупинені всі переміщення вантажів через лінію розмежування. На той момент всі підприємства, які мають свої промислові та виробничі потужності на неконтрольованій території, фактично були зупинені. У зв'язку з цим, по березню рівень виплат за електроенергію з неконтрольованої території був нульовим. За квітень теж немає проплат. У зв'язку з цим, згідно з чинним законодавством, було вирішено відключити цю територію від електроенергії», - розповів Гримчак в ефірі радіостанції.

Читайте також: Бойовики заявили, що Луганськ отримує електроенергію з "суміжних територій"

«До того моменту, поки підприємства не будуть повернуті власникам, і не будуть виконані інші умови за рішенням нацбезпеки і указу президента», - додав Гримчак.

Нагадаємо, 23 квітня гендиректор Луганського енергетичного об’єднання Володимир Грицай заявив, що окуповані райони Луганської області з 25 квітня не отримуватимуть електроенергії з території України.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Росії відреагували на рішення України зупинити поставки електроенергії в окуповані райони Луганської області, заявивши про початок постачання російського світла до так званої ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?