ОПЗ можуть віддати Фірташу, бо Фонд держмайна все проспав – Лапін
Категорія
Політика
Дата публікації

ОПЗ можуть віддати Фірташу, бо Фонд держмайна все проспав – Лапін

ОПЗ можуть віддати Фірташу, бо Фонд держмайна все проспав – Лапін
Джерело:  online.ua

Нардеп від "Народного фронту" Ігор Лапін вважає, що ПАТ "Одеський припортовий завод" можуть віддати олігарху Дмитру Фірташу.

Про він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.

Лапін зазначив, що голова Фонду держмайна Ігор Білоус - ледащо.

"У нього досить багато об'єктивних "відмазок" – недолуге законодавство чи дії Генпрокуратури, яка перед приватизацією заарештовує наглядову раду ОПЗ. Це фактори, які насторожать будь-якого інвестора. Тому я б не все вішав на Білоуса. Не хочу бути його бронежилетом, але треба бути об’єктивними в критиці також", - сказав він.

Читайте також: Без інвестицій Україна схожа на барона Мюнхгаузена — Сергій Фурса

"Наші провідні політики мають вирішити стратегічність цього об’єкта. Якщо він не потрібний державі – треба продавати", - додав нардеп.

Він нагадав, як 31 березня 2016 року Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Фірташа і наказав ОПЗ до 31 серпня 2016 року "утриматися від відчуження або обтяження будь-яким чином своїх необоротних активів" у зв’язку із боргом за поставлений газ на суму $193 млн.

"Фірташ сам собі не ворог, думаю, що це надуманий борг, який робили спеціально. При тому підході, що є зараз – доведеться ОПЗ віддавати Фірташу за борг. Вони виставляють ціну 150 млн. Коротше кажучи, Фонд держмайна просто спав весь цей час", - розповів Лапін.

За його думкою, Фонд міг вивести активи з-під удару.

"Підприємство винне гроші. Ми створюємо підприємство ОПЗ+ і переводимо туди активи, борги лишаються на ОПЗ. Так бізнес робить? Робить. Це мінус Фонду держмайна, бо це треба було робити до того, як Фірташ побіг у Стокгольм, а Фонд спав. Також треба згадати в цьому контексті про недолугі дії Генпрокуратури. Вони налітають перед приватизацією, арештовують наглядову раду, а після – відпускають! Тут до Генпрокуратури питання, в чиїх інтересах працювали?", - резюмував нардеп.

Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Відставка Гройсмана відкриє шлях до імпічменту Порошенка – народний депутат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?