Вивіска "Голокост Кабаре" у синагоги в Києві викликала обурення єврейської громади
Категорія
Події
Дата публікації

Вивіска "Голокост Кабаре" у синагоги в Києві викликала обурення єврейської громади

Вивіска "Голокост Кабаре" у синагоги в Києві викликала обурення єврейської громади
Джерело:  online.ua

На будівлі біля центральної синагоги в Києві помітили вивіску з провокаційним написом "Голокост Кабаре".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook головного рабина Києва та України Моше Реувена Асмана.

Читайте також: Савченко нарвалася на шквал критики через нові слова про євреїв

"Цей жах (не знаходжу слова як це назвати) повісили в центрі Києва в день пам'яті жертв Голокосту, в місті, де знаходиться Бабин Яр, навпроти центральної синагоги", - прокоментував напис він та пообіцяв, що єврейська громада зробить все можливе, щоб прибрати вивіску.

Як з'ясувалося, вивіска була анонсом вистави Голокост Кабаре: Суд над Джоном Дем'янюком" за п'єсою канадського драматурга Джонатана Гарфінкеля.В прес-релізі відзначається, що п'єса розповідає про охоронця нацистських концтаборів під час Другої світової війни, "одного з найодіозніших учасників судових процесів над нацистськими злочинцями - Івана "Джона" Дем'янюка"

Пізніше організатори вистави опублікували заяву з вибаченнями: "Ми приносимо свої найглибші вибачення всім, кого образила назва вистави і розміщення вивіски напроти синагоги в місті Києві. Ми офіційно заявляємо, що вистава не є провокацією і навмисним способом розпалювання будь-яких конфліктів".

Рабин Асман опублікував в мережі фотодоказ того, що провокаційну вивіску все ж прибрали:

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше рабин Асман звертався до президента України Петра Порошенка з проханням переглянути указ з приводу нагородження письменника Василя Квасновського, викритого в антисемітизмі, Орденом Свободи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?