Банкнотою року в 2016 році стала купюра в 50 швейцарських франків 
Категорія
Світ
Дата публікації

Банкнотою року в 2016 році стала купюра в 50 швейцарських франків 

Банкнотою року в 2016 році стала купюра в 50 швейцарських франків 
Джерело:  online.ua

Міжнародне Банкнотне співтовариство вибрало банкноту року. Нею стала купюра в 50 швейцарських франків, на якій зображені квітка кульбаби і швейцарський хрест.

Про це в своєму мікроблозі в Twitter повідомило Міжнародне Банкнотне співтовариство (International Bank Note Society, IBNS), передає ONLINE.UA.

За даними IBNS, протягом минулого року в світі було випущено майже 120 нових купюр з дизайном, який дозволяв внести ці гроші в число кандидатів на кращу банкноту.

Як йдеться в повідомленні IBNS, банкнота в 50 франків була першою новою купюрою, випущеною Швейцарським національним банком за останні 20 років. Її дизайн виконаний в жовто-зелених тонах з червоними вкрапленнями. На одній стороні крупним планом зображена людська рука, що тримає квітку кульбаби, насіння якого вітер розносить по всій Землі, яку символізує глобус, а також швейцарський хрест. На зворотному боці зображено парашутиста.

 На звання банкноти року претендували також купюра номіналом 1 тис. мальдівських руфій, 500 аргентинських песо і £ 5.

Цього разу банкнота року була визначена після голосування членів IBNS, які розглядали купюри з точки зору художньої цінності, оцінюючи колір, контрастність і баланс зображення. Крім того, важливим фактором була ступінь захищеності купюри. Також кандидати на звання банкноти року повинні були знаходитися в обігу протягом останнього року і мати інноваційні способи захисту.

Роком раніше банкнотою року стала купюра номіналом 5 новозеландських доларів. Також на звання претендували купюра в 20 шведських крон із зображенням дитячої письменниці Астрід Ліндгрен, російська ювілейна 100-рублева купюра із зображенням пам'яток Криму, купюра в 20 тис. казахстанських тенге і шотландські 5 фунтів. Загалом в конкурсі IBNS брало участь два десятки банкнот з усього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?