СБУ відкрила справу на іноземних політиків, які взяли участь в "ялтинському форумі"
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ відкрила справу на іноземних політиків, які взяли участь в "ялтинському форумі"

СБУ відкрила справу на іноземних політиків, які взяли участь в "ялтинському форумі"
Джерело:  ark.gp.gov.ua

СБУ відкрила кримінальне провадження через так званий "ІІІ Міжнародний економічний форум" в Ялті.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Прокуратури Криму.

Читайте також: На форум до окупованого Криму приїхали двоє "друзів Путіна" з Австрії

За фактом проведення форуму 20-22 квітня в Ялті відкрили справу про порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

"Вони (іноземні учасники - ред.) сприяли окупаційній владі у розвитку туристичної сфери на півострові, закликали до зняття санкцій та визнання результатів незаконно проведеного «референдуму» щодо відокремлення АР Крим від України та входження її до складу Російської Федерації", - зазначили в прокуратурі.

Підкреслюється, що додатково буде оцінене фінансування "форуму", причетність окремих підприємств, що виступили партнерами його проведення, а також будуть підготовлені міжнародні доручення до країн, громадяни яких взяли участь у заході та порушили законодавство України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посольство України в Австрії звернулося з офіційною нотою до австрійського МЗС через візит кількох австрійських політиків до окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?