Погашення боргу: Насалик назвав умову відновлення електропостачання окупованої Луганщини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Погашення боргу: Насалик назвав умову відновлення електропостачання окупованої Луганщини

Погашення боргу: Насалик назвав умову відновлення електропостачання окупованої Луганщини
Джерело:  online.ua

Постачання електроенергії на окуповані території Луганської області, яке було припинено 25 квітня, буде поновлено в разі погашення боргу.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

Читайте також: Основна частина боргу ОРДЛО за електроенергію лежить на підконтрольних Україні підприємствах - Снєгирьов

 "Якщо платежі будуть і борг буде погашено, то ми відновимо поставку електроенергії", - підкреслив Насалик за зазначив, що рішення про припинення постачання є економічним.

"Відключення неконтрольованої частини Луганської області – це не політичне рішення. Це чисто економічне рішення. Воно ще більше загострилося впродовж останніх двох місяців, всі підприємства, які були зареєстровані на неконтрольованій території Луганської області і були українськими, повністю націоналізували. Оплата за останні два місяці в енергоринок склала нуль. Тому відключення – це не рішення Кабміну", - сказав він.

"Для того, щоб сформувати, скільки це в грошах, повинен сказати, що Україна по перетоках передавала 4,5 млн кВт щодоби, умовно це 6 млн, по місяцю це 180 млн, по року це понад 2 млрд, які не оплачувались. По шахті "Победа", в тому числі, і росіяни забезпечували неконтрольовану територію", - зазначив міністр.

"Щодо Донецької області повинен сказати, що там є система перетоків і боргові зобов’язання, що в десятки разів менші, ніж ті, що є між неконтрольованою і контрольованою територіями Луганської області", - пояснив Насалик.

Як повідомляв ONLINE.UA, після припинення постачання електроенергії на окуповані території Луганської області Росія заявила про початок постачання російської електрики до так званої ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?