26 квітня вперше відзначається Всесвітній день пам'яті Чорнобильської катастрофи
Категорія
Події
Дата публікації

26 квітня вперше відзначається Всесвітній день пам'яті Чорнобильської катастрофи

26 квітня вперше відзначається Всесвітній день пам'яті Чорнобильської катастрофи
Джерело:  online.ua

26 квітня 2017 року вперше відзначається Всесвітній день пам'яті Чорнобильської катастрофи, яка сталася у цей день у 1986 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр новин ООН.

Читайте також: Чуркіну пригадали, як він в 86-м брехав про Чорнобиль

"26 квітня вперше відзначається Всесвітній день пам'яті про вибух на Чорнобильській атомній електростанції. Він покликаний служити нагадуванням про жертви катастрофи, про небезпеку ядерних аварій та необхідності зміцнення міжнародного співробітництва щодо пом'якшення довгострокових наслідків Чорнобильської аварії", - сказано у заяві.

Зазначимо, що постанову ООН про відзначення цієї трагічної дати було прийнято в грудні 2016 року.

Нагадаємо, катастрофа на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію атомної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

Згідно з даними дослідників наслідків трагедії, впливу радіації зазнали біля 8,4 мільйона людей у декількох країнах, у тому числі Україні, Білорусі та РФ.

Досі немає точних даних, скільки було безпосередніх жертв аварії - серед пожежників, рятувальників, військових та інших осіб, які булі задіяні у ліквідації наслідків вибуху. Так, німецькі вчені ще на початку "нульових" підрахували, що загальна кількість смертей серед ліквідаторів складає близько 250 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, минулого року до 30-річчя трагедії у Білорусі журналісти створили 3D-відео, в якому представили повну інформацію про аварію на Чорнобильській атомній електростанції.

26 квітня 2017 років для участі у пам'ятних заходах в Україну прибув президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?