Україна піднялася в рейтингу свободи преси
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна піднялася в рейтингу свободи преси

Україна піднялася в рейтингу свободи преси

За 2016 рік Україна на п'ять позицій піднялася в рейтингу свободи ЗМІ.

Про це йдеться в індексі Свободи ЗМІ, який опублікувала Міжнародна організація Репортери без кордонів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку рейтингу.

Індекс свободи кожної країни розраховується на основі ряду параметрів, серед яких - різноманітності медіа, умови роботи журналістів, правовий захист, самоцензура, інституційна прозорість.

Читайте також: Україна потрапила до десятки найнебезпечніших країн світу

Зазначимо, що в 2015 році Україна займала 129 місце рейтингу свободи ЗМІ, в 2016 році - 107, а в 2017 році через зменшення випадків насильства серед журналістів піднялася до 102.

Перші місця займають Норвегія і Швеція, що мають ліберальний доступ до публічної інформації та законодавство, що захищає журналістів. Нідерланди знаходяться на 5-му місці, Канада, - на 22-му, США втратили дві позиції та займають 43 місце, Великобританія, - 40, Польша - 54.

Росія через тиск на опозиційні ЗМІ залишається на 148-му місці, в той час як Туреччина через жорстокі заходи після невдалого державного перевороту спустилася з 151 на 155 місце.

Як повідомляв ONLINE.UA, за два роки Україна піднялася з 7-го місця на перше в рейтингу корупції в бізнесі; дослідження охоплювало 41 країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?