Зонд Cassini 22 рази пролетить між кільцями Сатурна
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Зонд Cassini 22 рази пролетить між кільцями Сатурна

Зонд Cassini 22 рази пролетить між кільцями Сатурна
Джерело:  BBC

Зонд Cassini розпочинає перший з 22 прольотів між кільцями Сатурну та його атмосферою. Серія прольотів є останньою місією зонду зі збору наукових даних.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Читайте також: 20 років в космосі: опубліковано 11 кращих фотографій від апарата Cassini, з'явилося яскраве відео

Зонд рухається зі швидкістю 100 тис км/год, і для уникнення зіткнення з частинками каменя або льоду буде використовували свою антену як щит.

Якщо перший політ пройде вдало, Cassini проведе ще 21 проліт за 5 місяців і увійде в щільні шари атмосфери Сатурна. Оскільки до того часу на зонді майже не залишиться пального, його місія буде завершена.

"Ми очікуємо отримати інформацію про склад, структуру і динаміку атмосфери Сатурна, а також вражаючу інформацію про кільця", - говорить Атена Кустені з Паризької обсерваторії.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені зробили сенсаційну заяву щодо того, що життя може існувати на одному з супутників Сатурна Енцеладі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?