Російські ЗМІ підхопили інформаційну кампанію проти Кличка - експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Російські ЗМІ підхопили інформаційну кампанію проти Кличка - експерт

Російські ЗМІ підхопили інформаційну кампанію проти Кличка - експерт

Дії партії «Сила громад» активно висвітлюються російськими пропагандистськими ЗМІ в позитивному світлі, вважає політичний експерт Владислав Дзівідзінський.

Про це експерт написав на на своїй сторінці в Facebook, наводячи як приклад інформаційну кампанію, спрямовану проти столичного мера Віталія Кличка.

"Спостереження щодо збору підписів за відставку мера Кличка. Якщо погуглити за запитом "відставка Кличка", то перші п'ять сторінок результатів пошуку на 90% заповнені російськими пропагандистськими сайтами: "Правда.ру", "Московський комсомолец", ТАСС, Lenta.ru, "Рен.ТВ", "Вести.Ру" та іншими. Я не співробітник служби безпеки і не можу стверджувати, що політична партія "Сила громад" - це, вибачте за заїжджену фразу, "агент впливу Російської Федерації", але навіть поверхневий аналіз інформпростору дає нам серйозні підстави в черговий раз зробити висновок, що для них будь-який інформпривід з висвітлення наших внутрішніх проблем - чергова можливість», - написав Дзівідзінський.

Він зазначив, що політична партія "Сила громад", яка критикує Віталія Кличка, частіше з'являється на сторінках пропагандистських російських ЗМІ, ніж в українській пресі.

"Якщо вчитатися уважніше в текст цих сайтів, то можна помітити дещо цікаве. Отже, на початку квітня ТАСС передає: "На зборах ініціативної групи недовіру чинному градоначальнику висловили глави значущих громадських організацій". Зверніть увагу на опис організацій: "значущих". Тобто, на думку головного новинного агентства Кремля, "Сила громад" - це "значуща організація". Я не дуже вірю, що оціночні судження, тим більше такі перебільшення щодо української громадської організації з боку путінського ЗМІ, бувають випадковими», - зазначив Дзівідзінський, додавши: "Чим нестабільнішою є зараз ситуація в Україні, тим краще Кремлю, і, ясна річ, що вони хочуть нарощувати вплив через співпрацю і фінансування певних політичних сил. РФ ні на мить не перестає шукати собі точки опори в Українському тилу... і про це варто пам'ятати і бути напоготові".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?