Суд РФ засудив кримського татарина до 12 років колонії суворого режиму
Категорія
Події
Дата публікації

Суд РФ засудив кримського татарина до 12 років колонії суворого режиму

Суд РФ засудив кримського татарина до 12 років колонії суворого режиму
Джерело:  ТСН

Російський суд приговорив кримського татарина Руслана Зейтуллаєва до 12 років колонії суворого режиму за обвинуваченнями в тероризмі.

Рішення про це було прийняте в Північно-Кавказькому окружному військовому суді Ростову, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Читайте також: Суд в Гаазі зобов'язав Росію припинити гнобити права кримських татар і українців в Криму

Відзначається, що кримчанина засудили за сфабрикованою справою про тероризм та заснування в Севастополі центру визнаної в Росії терористичною організації "Хізб ут-Тахрір". З вимогою припинити політичні репресії проти кримських татар Зейтуллаєв оголосив безстрокове голодування ще три тижні тому.

Спочатку суд планував засудити чоловіка до 7 років загального режиму, проте потім вирок змінили на 12 років суворого режиму.

"Я не погоджуюсь з цим рішенням і буду його оскаржувати, буду боротися, я не припиняю голодування, я не бачив жодного представника влади в СІЗО, а також на прохання мого народу, моїх братів і сестер", - підкреслив Зейтуллаєв.

Читайте також: У Криму затриманий окупантами українець оголосив сухе голодування

Його адвокат назвав рішення суду репресією проти кримських татар та заявив, що апеляція на рішення вже готується.

Відзначимо, що ісламська організація "Хізб ут-Тахрір" легально діє в Україні, проте після анексії Криму її члени перетворилися на терористів, і за цією справі засуджені ще троє кримських татар.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міжнародний суд ООН погодився на впровадження тимчасових заходів за позовом "Україна проти Росії" для захисту національних меншин в анексованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?