САП оскаржила рішення суду у справі Мартиненка
Категорія
Політика
Дата публікації

САП оскаржила рішення суду у справі Мартиненка

САП оскаржила рішення суду у справі Мартиненка
Джерело:  online.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення судді Солом’янського райсуду Києва, що обрав запобіжний захід для екс-депутата Миколи Мартиненка у вигляді звільнення на поруки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу САП.

Антикорупційна прокуратура вимагає скасування існуючого рішення у справі Мартиненка та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

”З юридичної точки зору обраний запобіжний захід не відповідає ані тяжкості вчиненого злочину, ані заявленим у клопотанні ризикам, які є значно ширшими ніж було озвучено у засіданні. Прокурори навели приклади по кожному з ризиків, проте цих прикладів значно більше в самому тексті клопотання", - прокоментував ситуацію керівник САП Назар Холодницький.

Читайте також: Бліцкригу не вийшло: політолог Кулик про роль Адміністрації Порошенка у справі Мартиненка

"Також вся країна могла спостерігати за образливим для органів суду та сторони обвинувачення шоу, яке влаштували політики та окремі особи в залі суду, що є недопустимим та вплинуло на об’єктивність судді. Цим рішенням було фактично легалізовано тиск на суд з боку народних депутатів, як інструмент спонукання до прийняття певного рішення, а точніше обмеження у виборі запобіжного заходу з боку судді", - додав він.

Керівник САП підкреслив, що в разі невиконання обов'язків Мартиненком його поручителям загрожує лише репутаційний ризик.

"Максимальний розмір штрафу у разі невиконання обов’язків підозрюваним — 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб — 80 тисяч гривень, які ще не так просто стягнути, враховуючи додаткові гарантії незалежності народних обранців. І це при тому, що Микола Мартиненко підозрюється у організації заволодіння коштами у розмірі понад $17 млн", — додав керівник САП.

Як повідомляв ONLINE.UA, Миколу Мартиненка затримали в рамках розслідування провадження щодо розкрадання коштів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?